Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Általános Szerződési Feltételek, avagy ÁSZF) az airsoftbazar.hu szolgáltatásainak (a továbbiakban: Szolgáltatás), az oldalon található fórumnak (Fórum) használatának feltételeit, tovább az ezeket  igénybe vevő személynek (a továbbiakban: Felhasználó), és az oldal mindenkori üzemeltetőjének (a továbbiakban: Üzemeltető), kötelességeit és felelősségeit tartalmazza.

Az Üzemeltető fenntartja jogát a jelen Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítására. A módosításról az ASBazár, a Felhasználó által a regisztrációnál megadott emailcímre küldött üzenettel tájékoztatja a Felhasználót. A módosítást követően a Szolgáltatás vagy a Fórum használata a Szerződés módosításának elfogadását jelenti.

Az alábbi fogalmak a jelen ÁSZF-ben a következők szerint értelmezendők:

ASBazár: az Üzemeltető által az airsoftbazar.hu domain alatt üzemeltetett oldal; szövegkörnyezettől függően jelentheti az Üzemeltetőt is;

Oldal: ld.: ASBazár

Termék: a Felhasználó által az oldalon meghirdetett áru

 
1. A Szolgáltatás
A Felhasználók apróhirdetéseket adhatnak fel, melyben az airsoft témakörhöz köthető, a tiltott termékek között nem szereplő termékeket árusíthatnak. A Felhasználónak lehetősége van ezen hirdetések módosítására és törlésére.

1.1 A Szolgáltatás díja, feltételei
Az oldalon történő regisztráció, a Fórum és a Szolgáltatás igénybevétele is díjtalan. A Szolgáltatás igénybevételéhez kötelező az oldalon történő regisztráció.A regisztráció folyamán a Felhasználó köteles, a Felhasználó azonosítása miatt, hozzá köthető, valós adatokat (email cím, felhasználónév) megadni,. Az ASBazár, amennyiben tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok köre nem valós elemeket (is) tartalmaz, jogosult a Felhasználó hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve a Felhasználót kizárni.
A Felhasználónak kötelessége bármely illegális, szabálysértő hirdetés jelentése.

1.2 Tilos hirdetni
Az oldalon csak az airsoft témakörhöz kapcsolható termékek hirdetése engedélyezett.
A mindenkor aktuális magyar jogszabályok betartása mellett, az oldalon tilos az alábbi tartalmú hirdetéseket feladni:

 • Éles lőfegyverek, lőszerek.
 • Hatástalanított lőfegyverek.
 • Gyógyszerek, drogok, kábítószerek, dohányárú, szeszes árú.

Továbbá tilos:

 • Hirdetés duplikálása

Azon hirdetések amelyeket az Üzemeltető, vagy az Üzemeltető által megbízott személyek sértőnek, jelen szabályzattal ellentmondónak találnak, azonnali hatállyal törölnek.

3. A Szolgáltató jogai és kötelezettségei:

Az oldal esetleges hibáiért, a hibákból származó esetleges károk miatt az ASBazár semmilyen felelősséget nem vállal.
Az ASBazár jogosult a Felhasználó által közzétett hirdetések előzetes figyelmeztetés nélküli törlésére, módosítására, a Szolgáltatás, és az oldal működésének részleges, vagy teljes leállításra.
Az ASBazár nem vesz részt a meghirdetett termék, termékek kiszállításában, kifizetésében, nem vállal felelősséget a hirdetéshez köthető bármilyen anyagi vagy egyéb károkért.
Az ASBazár a Felhasználó által megadott emailcímre marketing célú leveleket küldhet.
Ha a Felhasználó valamely más Felhasználó sértő, vagy szabályellenes tevékenységéről értesíti a Szolgáltatót, a bejelentés hitelességéről az ASBazár saját belátása szerint dönt, és cselekedhet.

4. A Felhasználó jogai és kötelezettségei:

Az oldalon közzétett hirdetésekért, azok tartalmáért, a hirdetést feladó, vagy azt később módosító Felhasználó felelős.
A Felhasználó szabadon módosíthatja, törölheti saját hirdetését, azokban saját döntése alapján személyes adatokat, elérhetőséget adhat meg. A Felhasználó által, erre a célra fenntartott mezőben megadott telefonszámot, más Felhasználók, csak bejelentkezés után láthatják teljes egészében. A hirdetés szövegezésében megadott elérhetőségre, ez a védelem nem vonatkozik.

5. Adatvédelem, adatkezelés:
A Szolgáltatás használatához nem szükséges személyes adatok megadása. A regisztráció során, csupán a későbbi bejelentkezés, és a Felhasználó azonosítása céljából kötelezően megadandó adatok:

 • email cím
 • felhasználói név

Az ASBazár a Felhasználó által megadott emailcímre az oldallal, Szolgáltatásokkal, Fórummal kapcsolatos értesítéseket küldhet.

 
6. Fórumhasználat

ALAPVETŐ TUDNIVALÓK:

 1. A fórumot csak a regisztrált felhasználók használhatják.
 2. A regisztrálással automatikusan elfogadod a fórumszabályzatot.
 3. Profil tartalma:
  Profilképet a Gravatar rendszerén belül lehet frissíteni. A regisztrálásnál használt emailcím alapján automatikusan meg fog jelenni.
 4. Felhasználói szintek:
  Résztvevő: Minden reisztráló automatikusan megkapja ezt a felhasználó szintet, amivel olvashat és hozzászólhat a fórumokhoz.
  Moderátor: A moderátorok felelősek a fórum karbantartásáért.
  Kulcsmester: Más néven fórum admin.
 5. A fórum fő célja, hogy a felhasználókat hasznos információkkal, érdekességekkel, és új ismeretekkel lássuk el az airsoft világán belül – ennek megfelelően minden felhasználótól elvárjuk, hogy ennek megfelelően használja a fórumot, az alábbi szabályokat szigorúan betartva:

POSZTOLÁSI SZABÁLYOK, ILLEMSZABÁLYOK:

 1. A fórumon minden nem odavaló hozzászólást és tartalmat automatikusan, és figyelmeztetés/indokolás nélkül törlünk, ezek többek között az alábbiak:
  • Alpári, egymást sértegető, vitát szító, trágár hozzászólások
  • Politikai töltetű posztok
  • Rasszista tartalmú, vallási, etnikai posztok
  • Pornográf, pedofil tartalmú posztok
  • Önkényuralmi jelképeket tartalmazó hozzászólások
  • Különböző (airsofthoz nem köthető) híroldalak, weboldalak posztjainak belinkelése
  • Spamelés
 2. A fórumon kizárólag az airsofttal kapcsolatos témákról lehet posztolni, az olyan posztok, melyek semmilyen módon nem kapcsolódnak a hobbihoz, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek. A hobbihoz nem használható (tehát játékon nem használható) légfegyverek, gumilövedékes és riasztófegyverek, éles lőfegyverek nem tartoznak az airsoft témához, az ilyen posztok ugyancsak kerülendők a fórumon.
 3. A fórumon tilos a hirdetés, erre való a weboldal apróhirdetés szekciója (link). Minden adásvétellel, eladással kapcsolatos posztot, mely a fórumon jelenik meg automatikusan, figyelmeztetés nélkül törlünk.
 4. Vitát szító, és azt szorgalmazó, “trollkodó”, mást sértegető, kulturálatlan posztok és hozzászólások nem megengedettek a fórumon, az ilyen hozzászólások és topikok törlésre kerülnek. A fórumon egymás lejáratása, anyázása, nem engedélyezett, még akkor sem, ha úgy gondolod, hogy megérdemli a kiszemelt felhasználó. Az esetleges vitákat a fórumon kívül kell rendezni, nem a hozzászólás szekciókban.
 5. A szabályzat semmilyen körülmények között sem képez vitatémát, moderálás esetén pedig az adminok szava nem megkérdőjelezhető, akár a szabályzat alapján járnak el, akár nem, nincs mód reklamációra. Bármilyen kiskapuzást, szabályok kikerülését irányzó ármánykodást és okoskodást szigorúan büntetünk.

7. Jogviták:

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben az aktuális magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók. A felek vitás kérdéseket peren kívüli egyezség útján igyekeznek megoldani. Amennyiben ez nem lehetséges, kölcsönösen alávetik magukat a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességének.