80k kihívás

Az airsoftozás egyik legfontosabb része, hogy folyton felszerelésekről beszélgessünk játék előtt/után/közben bárkivel aki épp meghallgat. Ilyen kiegészítő, olyan upgrade vagy tuning, mindig van valami amit többé/kevésbbé meg akarunk venni, és ha megvettük, akkor ott a következő. Arra gondoltunk, hogy ha már úgy is szeretünk tervezgetni, shoppingolni, csináljunk belőle egy kihívást.

Szabályok

 1. Állíts össze egy felszerelést ami télen/nyáron megállja a helyét egy CQB pályán
 2. Kiindulásként ruhád és cipőd van, minden mást – vagy, ha jobbat akarsz a farmer-sportcipő kombónál – venned kell
 3. Keret 80000 Ft
 4. A tételeket webshopos linkkel, személyes vásárlás esetén lefényképezett árcédulával kell bizonyítani

Matek

Mivel a legtöbb webshop valamilyen külföldi valutában van az alábbi váltószámokat használjuk:

 • 1 € = 362 Ft
 • 1 $ = 311 Ft
 • 1 Ł = 397 Ft

Zsolt Amerikában él, ezért neki a keretet USD-ben határoztuk meg. A Big Mac Indexre alapozva a dolgot, az alábbiak szerint okoskodtunk:
80000 Ft értékű árut akarunk venni, ami 88,888 Big Macet jelent (900 Ft/BM), ezt pedig $507 értéknek felel meg ($5,71/BM). Ez az összeg meglepően – és irigylésre méltóan – soknak tűnik, de elvileg tükrözi, hogy a USD-nek nagyobb a piaci ereje mint a HUF-nak. Már, ha jól logikáztunk.

The Toy Wars Factory

Mikor elfogadtam a kihívást tudtam nem lesz könnyű dolgom, de érdekelt, vajon ki lehet e hozni nyolcvanezer forintból egy kezdő CQB szettet. Abban egészen biztos voltam, hogy kemény kompromisszumokat kell majd kötnöm, de mielőbb beleástam volna magamat az árak, átváltások világába le kellett tisztáznom valamit. Mi a koncepció?

A kulcs szavakra fókuszáltam: kezdő, CQB, és persze az ár, mint korlát. Sok helyről hallottam már, hogy ha az első egy évben csak shotgunt használsz, piszok jó játékos válik belőled, és ezzel egyet is kell, hogy értsek, de tőlem valahogy mindig is távol állt ez a fegyver típus. Úgy gondolkodtam, hogy az első fegyver ne csak ideig-óráig legyen a tásunk, és meg is tanuljunk játszani vele. Persze nem szerettem volna nagyon olcsó fegyvert választani a minőség miatt, arról nem is beszélve, hogy a fegyveren kívül a szűkös költségvetésbe még bele kell préselni ezt-azt. Az első perctől kezdve tudtam, hogy a ruha nem opció; egyszerűen nem fér bele és kész, így az ide vonatkozó ajánlásom rémegyszerű: cipő, (esetleg bakancs, ha van) egy kényelmes farmer, laza póló, vagy ing, illetve valami fejfedő, ha lehet baseball sapka. Ezeket szerintem mindenki össze tudja válogatni az otthoni ruhásszekrényéből. Ha ezzel megvolnánk, akkor irány a net, és lássuk a medvét.

Az elején említettem a koncepciót, amiből a legfontosabb elem az épületharcászat. Gyors rövid, pörgős játékok, ahol a kis, mobil fegyverek hatalmas előnyben vannak. Az összeállítás központi eleme, – már sejthető – a fegyver. E köré alakítom a felszerelés többi hozzávalóját. A választásom igen hamar a pisztolyra került. Reméltem, hogy a netet böngészve találni fogok egy jó minőségű maroklőfegyvert, ami akár a későbbi pályafutás során is velünk maradhat, mint megbízható társ. Egy CQB játékon szerintem az egyik legjobb választás a pisztoly. Kicsi kompakt, kényelmes. Arról nem is beszélve hogy, ha a kezdeti időszakban meg tanuljuk ezt fegyvert használni, az később is igen hasznos tud lenni. A keresgetésem hamar meghozta gyümölcsét az airsoft bazáron, és ha rákattintotok a linkre meg is látjátok miért. Egy Tokio Marui ritkán hagy cserben, arról nem is beszélve, hogy az eladó három tárat és egy tokot is ad a pisztoly mellé. Tudom, tudom használt. Igen ez így van, de mint írtam fentebb kompromisszumokat kell kötni, és ha kell, akkor ez a márka véleményem szerint megéri a kockázatot.

Screenshot_20201005-105251

A vas pipa. Ezt követően már nem volt más dolgom, mint köré építeni egy minimál felszerelést, amiből csak egy dolog maradt ki, az ejtő zsák. A taktikai övön bár tudtam volna még spórolni (eggyel, olcsóbb variánssal) de nem akartam a saját tapasztalataim alapján. Amit még fontosnak tartottam az a teljes arc védelem, hisz az épületben a fogaink különös veszélynek vannak kitéve a közeli lövések miatt.

TMC2779-WG(1) EM9241BM(1)

A kihívás egyik legnagyobb tanulsága, hogy bár az ember spórolni akar, ez nem mindig könnyű; nem úgy, mint összeválogatni pár dolgot, és aztán csak lesni, hogy mennyi a végösszeg azt érezve: basszus nem is vettünk szinte semmit. A végére maradt háromezer forintom, ami sajnos egy pisztoly átnézésre egy jó szervizesnél már nem biztos, hogy belefér. Talán ezt sajnálom a legjobban, mert a használt fegyvereket én szeretem átnézetni; biztos ami biztos alapon. Ha ez így van, akkor ezt a pénzt félreteszem, és a következő hónapban hozzátéve felkeresnék egy szakembert.

Összesen: 77000 (Pontos értékekkel számolva 71986 Ft. A szerk.)

Zsolt

Nagy mellénnyel fogadtam el a Zsákmány által kitalált, eredetileg 80,000 HUF-os kihívást, amit végül amerikai valutára fordítva, én már 507 USA dolláros kihívásként kaptam meg.
Az ok amiért ez éppen amerikai dollárban van, az az, hogy én már több mint 5 éve az USA-ban élek, jelenleg Fort Bragg, Észak-Karolina vonzáskörzetében. Mivel itt található az amerikai hadsereg egyik legnagyobb és legpatinásabb támaszpontja (A 82. légiszállítású hadosztály otthona, ahol jelenleg én is szolgálok), ezért rengeteg a környéken a katonai bolt, turkáló, ahol a távozó katonák fillérekért megválnak régi cuccaiktól.
Ennek tekintetében én egy erősen nyugati felszerelést raktam össze, ami amúgy is rendkívül elterjedt itt. Míg otthon sok kezdő airsoftos első ruhája egy régi MH boci, vagy brit DPM, az itt multicam (továbbiakban OCP) illetve digi (továbbiakban UCP), mivel ez olcsó és ez elérhető.

zs01
Én a középső kolléga lennék

A cél egy CQB, CQC felszerelés összeállítása volt, amit, mint említettem, eleinte könnyűnek hittem, de mint rájöttem, amikor megvan szabva egy lélektani határ, akkor eléggé nehéz teljesíteni, és sok kompromisszumot kell kötni. Kezdjük is rögtön a ruházattal:

Combat top + Combat pants:

Egyszerű választás volt, jó anyagú, tartós és kényelmes, akár a nyári melegben is. Eredetileg plate carrier hordásához használják, de egy sima chest rig mellé is tökéletes, és persze menőn néz ki, ami, mint tudjuk néha fontosabb, mint a funkcionalitás ????
A gatya pedig ennek a párja, erősebb anyagból készül, mint a sima zubbonynadrág amit az amerikai katonák hordanak, a zsebei is mélyebbek, és alapból jár hozzá egy beépített térdvédő szett (legalábbis az enyémhez járt). Rendkívül kényelmes, amikor csak tehetem ezt hordom. Egy negatívumot tudnék felhozni, ha átázik, akkor nagyon nehezen szárad.
Ennek az ára összesen $90 dollár, amennyiben használtan jut hozzá az ember. Én használtan szereztem be, de így is tökéletes állapotban van mindkettő.


zs02

 

zs03

Bakancs, zokni, öv:

Ezek az alapvető felszerelések elmaradhatatlanok, nem vetettem magam bele különösebben mivel helyben sikerült olcsó bakancsot találnom, sima U.S. Army basic issue bakancs, semmi extra, végzi a dolgát. Az öv is ugyanúgy amerikai alap öv, amit minden katona használ.
A zokni egy fox river márkájú katonai zokni, én is hasonlót használok, sokkal jobb, mint az alap zokni amit hozzávágnak szerencsétlen bokorugrókhoz, és airsoftra is tökéletes.
A bakancs 30 dollárba, az öv 11 dollárba, míg a zokni 9.75 dollárba került. Eddig $139.75 dollárt költöttünk. És még nincs fegyverünk sem.

zs06
zs07
 
zs08
zs09

Sapka, kesztyű:

Amennyiben lenne rá pénzem ide mindenképpen egy sisakot vagy valamilyen imitációs sisakot vennék, de mivel nincs, ezért a baseball sapka is megteszi. Semmi extra, multicam mintás baseball sapi 12 dollárért.
A kesztyű egy mechanix multicam kesztyű, én is pont ugyanilyet használok a seregnél, tökéletesen megfelel minden katonai típusú feladatra, az épületharctól, a padlósikálásig. Ez a darab mindössze 15 dollárunkba került.
Ezzel tehát $166.75 dollárra növekedett az eddigi költségek összege.

zs10 zs11

Chest rig, csöcs rig, avagy málhamellény:

Itt kerülök bajba, mert amit kinéztem az túl drága lett. Én személy szerint egy Jtech MK2 riget használok, airsoftra és melóhoz is egyaránt (amikor nem kell golyóálló mellényben feszíteni). Próbáltam beszerezni egy rendszeresített TAPS riget (Tactical Assault Panel System), nekem is ilyet adott alapból a hadsereg, van belőle itthon 2 is, de megmondom őszintén, hosszú távon kényelmetlen és szerintem idiótán is néz ki.
https://www.amazon.com/Tactical-Assault-8465-01-580-0689-8465015800689-Military/dp/B00UPDBOS4/
Általában egy turkálóban hozzád vágják 30-40 dollárért, de sajnos most egyet sem sikerült találnom, így muszáj volt egy alternatív megoldást keresni.

zs12
Az említett JTECH MK2 RIG ami nem fért bele a keretbe

Így került elő az Evike.com. Találtam egy nagyon hasonló és olcsó mellényt, mely tökéletesen megfelel egy kezdő, illetve már haladó airsoftosnak is. És mindössze 32.95 dollárba kerül!! Éljen! Így a teljes költség már $199.70 dollár.
https://www.evike.com/products/69155/

zs13

Védőszemüveg:
Itt is kicsit bajban voltam, gondolkodtam, hogy mi legyen, de végül egy rácsos védőszemüvegnél döntöttem. Én is egy hasonlót használok évek, lassan évtizedek óta, eddig még nem volt szerencsém betalálni egy BB repeszt sem, amitől nagyon sokan félnek. Amerikában nem minden pályán engedélyezett, a már említett okok miatt, de én mindenhova becsempészem. Nincs annál rosszabb dolog mint amikor bepárásodik a szemüveg és egészen konkrétan használhatatlanná, vagy, hogy szakzsargonnal éljek, „combat ineffective”-é válsz. Ezért én mindig bekockáztatom.
https://www.amazon.com/actical-Shooting-Airsoft-Anti-fog-Military/dp/B073VCWD7M/ref=sr_1_10/

zs14

Sokan lehet hiányolni fogjátok a maszkot is, de megmondom őszintén, 2006 óta airsoftozom, egyszer sem használtam maszkot. Továbbra is kitartok emellett, szerintem hülyén néz ki, egy sál, shemag vagy balaclava is megteszi. Ezt nem számoltam bele, mert már tényleg nem lenne rá pénz, de szerintem mindenkinek van egy sálja otthon, amit erre fel tud használni.
Az amazon-ról rendelném, ingyenes kiszállítás, prime tagság esetén, ami nekem van. Így mindössze $9.89 USD-be kerül. Ezzel már $209.59 USD-nél tartunk.

Fegyver, akksi, tárak:
Na végre ezt is megértük. Mivel a nyugati irányba mozdultunk el, ezért egy M4/M16 típusú fegyvert, avagy replikát kezdtem el keresgélni. Hamar meg is találtam az evike.com-on. Egy LCT EBB M4 replikára esett a választásom. Elsősorban azért, mert az LCT az egy nagyon megbízható, strapabíró márka, másrészt mert az EBB feature kezd meglehetősen elterjedni és szerintem ad egyfajta „életérzést” ami hiányzik az airsoft világából. Kivétel természetesen a GHK master race társadalom tagjai (én is) akik a GBB replikákat preferálják élethűségük miatt.

Az M4 egy kompakt lőfegyver, amivel könnyen lehet navigálni az épületeket CQB esetén. Megmondom őszintén, gondolkodtam egy oldalfegyveren is de én szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor használtam a pisztolyomat épületben, ezért ez is kimaradt a kezdő CQB felszerelés listájáról.
A valóságban egyébként oldalfegyvert nem is kap mindenki, csak a géppuskások, illetve a rajparancsnokok, szakaszvezetők. Nyilván egy Special Forces egységnél megint más a leányzó fekvése, de egy Navy Seal vagy Ranger kit az nem 500 dollár ????
https://www.evike.com/products/10976/

Ez a replika $210 dollárba kerül, így már $419.59 dolcsinál járok.

zs15Az akkumulátor, ami mellett letettem a voksom, egy 11.1v-os LiPo, 1000mah-os intellect akksi. Én esküszöm a 11.1-es lipora, és csak ezt a típusú akksit használom az összes AEG replikámban. Tudom, hogy felgyorsítja a gearbox és a rugó anyagfáradását, és több karbantartással jár hosszú távon, de a tűzgyorsaság amit produkál az félelmet kelt az ellenséges csapat szívében, főleg az újabb játékosok ijednek meg egy gyorsan tüzelő replikától, így könnyen tűz fölénybe lehet kerülni és manőverezni a harcterén. Az akkumulátor mindössze $20 dollárba került. Töltőt majd egy csapattársunktól fogunk kölcsön kérni mert arra nem jutott pénz ????
https://www.evike.com/products/68182/
Tárak közül mindenképpen a midcap-eket preferálom, azonban ebben az esetben nem jutott rá keret, hogy vegyek 8 midcap tárat, ezért 1db 400-as Hi-cap tárra esett a választásom, ami tökéletesen megfelel egy kezdőnek. Én is így kezdtem, sőt szerintem évekig 1 tárral játszottam, mert nem volt pénzem másikra. A tár $15 dollárba került.
https://www.evike.com/products/53653/

Ezzel elérkeztünk a végére, a matek tehát így néz ki:

zs16
Az evike.com rendelésünk free shipping-el (mert Amerikában ilyen is van) $277.95 dollárra jött ki.
A ruházat, védőfelszerelés stb. összesen $209.59 dollárba került. Tehát összesen eddig $487.54. Most, hogy így belegondolok, gyorsan rendelek egy doboz BB-t amazonról, és akkor pont kijövök $507 alatt.
https://www.amazon.com/RWS-2279062-Elite-Force-5000Ct/dp/B006KYX4KI/ref=sr_1_1
Megint kihasználom az amazon prime-al járó ingyenes kiszállítást és így megúszom $18 dollárból a 2700 db-os elite force BB-t, így a teljes összeg megáll $505.54 USD-ben.
Nyilván pár apróságot még hozzá lehetett volna csapni, de szerintem ez a szett amit összeraktam, egy kezdő, CQB szettnek tökéletesen megfelel.

(Az elején 1$-ral elcsúszott a számolás, és a chestrig 2x van számolva. És ugye amerikában ezek nettó árak, szóval hiányzik a tax =). DQ)

Grex

Először is ki kell találnunk, hogy mi az, ami tényleg fontos, na és honnan is szerezzük be? 

Én mind az időhiány, mind az anyagi megfontolás miatt egyetlen helyről, mégpedig a Taiwangun-ról szedtem össze az összes apróságot.
Ha lenne időm military boltokat járni, akkor valószínű, hogy 1-2 dolgot nem innen vásárolnék, de a listából majd feltűnik, hogy ruházat nem is szerepel benne.
Első nekifutásra egy túrabakancs, egy régi farmer, egy nem túl feltűnő színű póló és egy kivénhedt baseball sapka is tökéletesen megfelel, ez pedig mindenki ruhatárában megtalálható. A „Gucci Gear” majd idővel bekerülhet a listába, de most nem ez a cél. 🙂
A cél egy nagyjából minden terepen jól működő fegyver és mellé valamilyen jól használható alap felszerelés.

Valamivel lőni kell!
Életem első fegyvere egy Cyma 0.27-es MP5 volt, a 8. kerületi tigris piac mélyéről (amit már régen beszántottak és behintették sóval a helyét).  A géppisztolyt együtt vásároltam meg egy Cyma CM0.30 számon futó Glock 18C kópiával, minimális alkudozást követően (amire tanult kollégám bíztatott) mindösszesen 28 darab mátyásért. Igen, jól olvastátok, a két fegyvert együtt 28.000 Huf volt. 18.000 Huf volt a géppisztoly és 10.000 Huf a pisztoly.
Betolható válltámasz, fém(!!!) gearbox, acél fogaskerekek… még most is érzem az új fegyver szagát.
Elkapott a nosztalgia, így az ár/érték arány miatt is az MP5 SD típus mellett tettem le a voksomat. Na meg ez az a modell, amit a JingGong lényeges változtatások mellőzésével gyárt a kezdetek óta. Nem okoznak túl nagy meglepetést. Szerintem még az eredeti öntőforma is a mai napig teszi a dolgát és napi szinten ontja magából a fegyver tokozásokat.

gr01

Na de azért átnézni nem árt.
Egy csatlakozó csere, hézagolás és egy jobb minőségű hop up gumi csak jót tehet a fegyvernek.
Ilyen apróságok, mint a jobb minőségű gépzsír, szilikonspray, forrasztópáka sok háztartásban megtalálhatóak, többek között nálam is, így ezekre már nem kell pénzt költeni (de még, ha nincs is, a faternál, a szomszédnál vagy netán a nagybátyádnál BIZTOS akad).

gr02 gr03 gr04

Meg is kellene a vasat (khmm, elnézést, műanyagot) valamivel hajtani, azt a valamit meg tölteni sem árt, ezért egy Lipo akkumulátort és egy Lipo töltőt is teszünk a pakkba.

gr05 gr06

Hi-Cap… a hideg kiráz tőle. Életem első játéka után rá kellett eszmélnem, hogy a Hicap tár nem jó. Így a megboldogult Nowar-ba látogattam, hogy súlyos pénzekért 2 darab 100 bb befogadására alkalmas Classic Army Mp5 Mid Cap tárat vásároljak. Konkrétan 12.000 jó magyar forintot kellett átnyújtanom, hogy megkaparinthassam a két darab áhított tárat. 
Itt most egy lényegesen szerényebb összegért már négy darab tárat is kapunk, úgyhogy boldogság járhatja át a szívünket. Azért vegyünk hozzá gyorsan két gyorstöltőt is, nem egy nagy fun a bogyókat egyesével tuszkolni azokba a tárakba.

gr07 gr08

Hmm, mi is kell még a fegyverhez, ja, bogyó. BLS 0.28, mindenre IS jó.

gr09

Mivel CQB játékokra is szánjuk a kis szörnyeteget, egy valamire való lámpa sem árt rá.
Az Element lámpája pont alkalmas lesz, semmi cécó, semmi giccs. Valamint, mivel AA ceruzaelemet eszik, szintén nem lesz gond otthoni forrásokból megtölteni elemmel. 
Mindenféle szereléksín híján újfent a szerszámosládához kell nyúlnunk. Kettő darab csőbilincs, vagy gyorskötöző, és a lámpa már is az előagy oldalán tartózkodik. (ráadásul még autentikus is, a 80-as, 90-es években ez egy teljesen megszokott módszer volt a lámpák rögzítésére. 

gr10 gr11

Valaminek védenie kell!
Egy védőszemüveg mindenképpen kell. A Pyramex jelen esetben egy fantázianév lesz. Több különböző cég is átcsomagolja ezt a típusú védőszemüveget, többek között az ASG is, így ez megfelelő lesz.
(a legfontosabb része a leírásnak: „passes Ballistic MIL-PRF-32432 High Velocity Impact standards.”)
A rácsos arcvédőket sosem kedveltem, de némi kreativitással lehet jó és autentikus arcvédelmet is kreálni. Egy shemagh-ot és egy régi megunt baseball sapka napellenzőjét kiválóan lehet kombinálni.
A shemagh-ba tekert műanyag napellenző jól véd, megfelelően felkötve pedig az arcunk előtt marad.

gr12 gr13

De miben cipeljük? Valamilyen mellény is kellene.
Én most egy kicsit mobilabb Chest Rig mellett döntöttem, ez később akár más fegyverekhez is jól átalakítható, ráadásul gyorsan, a cserélhető panelnek köszönhetően. Még két zsebet az apróságoknak érdemes feldobni, talán még van rá keret. 🙂

gr14 gr15 gr16

Úgy tűnik készen is vagyunk, nézzük a végkimenetelt.
KAPTUNK AJÁNDÉKOT, így már van találatjelzőnk is! (már ezt sem kell megvarratni anyuval, barátnővel, feleséggel)

gr17

De vajon a büdzsén belül maradtunk?

gr18

Mennyi most az euró? (úristen… rengeteg)

gr19

Hmm, tehát 360, akkor szorozzunk.gr20

És megvaaaaaaaan!  Kész is a 80.000 forintos kihívás. 🙂 (A szabályok szerint 1 € = 362 Ft, azaz 80183 Ft, sorry, de ez DQ. A szerk.)
A cikk 2020.10.04.-én került véglegesítésre.

zsákmány

Elsőre egy jó közepes összegnek tűnt ez a 80k. Határozottan nem sok, de azért nem is kevés. Egy ideje fantáziálok egy krinkov setupon, de hamar rájöttem, hogy ez messze nem fog beleférni. Bazáron használtan nem találtam olyat ami tetszene és beleférne a büdzsébe. Újonnan, tárakkal, pedig 60k körül mozogna a dolog, és még egy csomó dolog hiányozna a felszerelésből. Szóval ez a terv kuka.

Aztán jött a gondolat amit mindig felhozok; kezdő fegyvernek a shoti a legjobb, és 80k-ból simán megoldható.

Shoti:
Azonnal el is kezdtem túrni a bazárt és találtam is pár hridetést amiből ez lett a nyertes. DE M56, anno volt ilyenem, az anyaga jó, nem búcsús, nem nyikorog. Ha nem használja az ember breachinghez, akkor évekig fegyver lehet. Dobozában (nem kell fegyver táska), gyorstöltővel és 3 shellel 23k-ért nem életem legjobb dealje, de Budapesten átvehetem személyesen, látom mit kapok és még dumálhatunk is egyet a kollégával.
http://airsoftbazar.hu/piac/show-ad/25715/de-m56dl-shotgun-elado-kihsaznalatlansag-miatt/shotgunok/

Screenshot_20200929-100143

Egy használt fegyvert mindenképp átnézetnék, de itt kivételt teszek, mert a shoti elvileg új és ha gond van vele lehet olcsóbb újat venni. Amúgy taiwangunon ez kb 15k+pk lenne, szóval lehet egy kis alkudozás is beleférhet a dologba. Még is csak egy bazárról van szó 😉

Ahogy nézegettem a hirdetést egyre inkább megtetszett egy shotgun operator szerepkör. Mivel van még pénz, kicsit pimpelhetünk a fegyveren. Ez főleg a külsőre vonatkozik, mivel ezeket belülről nem, vagy csak nehezen lehet tuningolni. Egyrészt nem erre tervezték őket, másrészt gyárilag is tökéletesen ellátják a CQB szerepkört. A SOF első szabálya “Always look cool”, ezért kell egy menő red dot. Aliexpress-en találtam is egyet. Így 
https://aliexpress.ru/item/4001291011067.html

zsa01

Emellett kell egy shell tartó is. Bár ez cyma-ra készült és a DE-n tudtommal nincs ilyen csavar, egy kis epoxy(pillanat ragasztó, két oldalú ragasztó, vagy ami van otthon) simán megoldja a dolgot. Itt már nem játszik a személyes átvétel, ezért egy 1000 Ft pk-val is számolok.

http://airsoftbazar.hu/piac/show-ad/21006/shotgun-shells-tarto-6-db/rugos/

Screenshot_20201005-172718

Persze 3 shellel nem lesz elég gucci a cucc, ezért extra shellek is kellenek, méghozzá pirosak! Általában bazáron is lehet találni őket, de most pechemre pont nincs, marad a web.
https://gunfire.com/en/products/set-of-shells-for-spring-action-shotgun-replicas-6-pieces-1152213454.html

A fegyver így kicsivel 35k felett megvan.

Ruházat:
Ha már itt vagyok gunfire-n körbe nézek, hogy mi kellhet innen. Még 12€ és free shipping. A kesztyű olyan, ami mindig jól jön. Mehcanix párti vagyok, és jelenleg is egy Mehcanix Original kesztyűt használok, ami itt is van. Gucci.
https://gunfire.com/en/products/mechanix-material4x-original-tm-gloves-black-tan-1152211873.html

Ezen kívül egy maszk is kell. Lehet hülyén néz ki, a törött metszőfog még hülyébben. Nem mellesleg többe is kerül megcsináltatni.
https://gunfire.com/en/products/stalker-evo-mask-with-mount-for-fast-helmets-woodland-1152215251.html

Túl vagyok a 48k-n. A maradékból még bakancsot és térdévdőt szeretnék. Talán a bakancs a legnagyobb kompromisszum amit kötnöm kell. Nem fogok benne km-et menetelni, de CQB-ra is fontos, hogy tartsa a bokámat és kényelmes legyen. Ugyanakkor azt se szeretném, hogy túlságosan féltsem, ha lerúgom az orrát. Nem rossz, de nem is jó.
https://www.decathlon.hu/ferfi-turabakancs-mh100-id_8369974.html

Aki már térdelt BB-re tudja, hogy az közeli rokonságban áll a LEGO-val. Az is elég idegesítő, ha a térdvédőd állandóan lemászik és igazgatni kell, vagy ha elszorítja a keringést a lábadban. A régi AltaCONTOUR térdvédőm a mai napig kényelmes, és jól teljesít. Egy hasonló, de újabb verziót néztem ki most is.
https://www.bladeshop.hu/AltaFLEX-360-Vibram-Cap-Coyote-d14608.htm

Screenshot_20201005-180741

Utoljára hagytam a legfontosabbat, a védőszemüveget. Itt egy bevállt régi megoldáshoz nyúlok, ami bár nem olyan menő, de a célnak megfelel. Lux Optical. Ebből 2-t veszek és az egyikből lencsét faragok a red dot elé, amit szigszalaggal rögzítek, így nem kell tartanom tőle, hogy az első játékon belövik.

IMG_20201002_111022

És a maradék:
Végül kell BB is. Ezt a gunfire-ről intézem és így lezárhatom azt a rendelést is. 25-ös G&G és bár drágább, de BIO-t veszek. Ezzel pont átléptem a 80k-t, de kis keresgetéssel találok 12%-os kupon kódot, amivel újra kereten belülre kerültem!

zsa03

 • Shoti 23000 Ft
 • Red dot 5891 Ft
 • Shell tartó 3200 Ft
 • Extra shellek 2889 Ft
 • Kesztyű 8167 Ft
 • Maszk 3081 Ft
 • Térdvédő 9990 Ft
 • Szemüveg 1720 Ft
 • Bakancs 16990 Ft
 • BB 4967 Ft

Totál 79895 Ft