A nagy Airsoft bolt elemző, a Ti véleményetek

Mindenkinek megvan a maga véleménye az airsoft bolt nyitással kapcsolatban, hogy megéri-e magyarországon megcsinálni, avagy sem. Többek között nekünk is.

A téma boncolgatása a jelen Podcastünk témája. Viszont, ha már belevágtunk, szerettünk volna egy relatív átfogó képet kapni, hogy jelenleg Nektek, mint felhasználóknak milyen vásárlási szokásaitok vannak. 

A kérődívre adott eredmények: https://docs.google.com/forms/d/14DOiOqbsoLO2CzkXAvowVPcFx65ysy4zKyu3qbsLxb8/viewanalytics

A felmérést 2021.01.22-én pénteken raktuk ki és 200+ válasz érkezett rá a vasárnapi felvételig. Ezekből az adatokból készítettük ezeket a diagrammokat. Nem vagyunk elemzők és egyikünk szakmájában sincs benn a statisztikai faktoring elemzés, ezért ha úgy látod valamit nagyon félre értelmeztünk, írj!

Hol laksz_

 

A többségetek Pest megyében, azon belül is Budapesten lakik – amire számítottunk is -, de Magyarország szinte egészét lefedtétek. Kaptunk Németországból, a Vajdaságból és Szlovákiából is válaszokat.

Hány éves vagy_

A korosztályon nem lepődtünk meg, a többségetek a 25-34 éves intervallumba tartozik, innentől már lassan van egy kis plusz pénze az embernek, de nagy részét magára, a hobbijára tudja költeni, nem viszi ela bevétel nagy részét a család (általában).

Milyen gyakran airsoftozol_

Na itt viszont meglapődtünk. A csapatunk többsége, ha évente eljut 5-10 játékra akkor már örül ( család, munka, etc. ). Jó látni, hogy a legtöbben a havi több alkalmat jelöltétek meg. 
Ezzel le is zártuk a demográfiai kérdéseket.

Szoktál-e hazai Airsoft boltokban vásárolni_

Milyen hazai Airsoft boltokban szoktál személyesen vásárolni_

Itt egy kissé félrecsúszott a kérdés, vagy inkább a válasz. A kérdés úgy szólt, hogy “Milyen airsoft boltokban szoktál vásárolni? – Fizikai bolt, üzlet.”, de az egyéb részhez több webshop neve is odakerült. Ezért kicsit szanálni kellett az adatokat és két diagramot hoztunk ki belőle. 
A kör pici szegleteibe olyan boltok is kerültek, amik nem közvetlen az Airsofthoz kapcsolódnak, de páran gondoltatok rájuk is. ( Légiós Military, OBSIT, DarkTactical )

Milyen Airsoft webshopokban szoktál vásárolni_

Ezután kimondottan a webshopokra voltunk kíváncsiak. A várakozásnak megfelelően a két Lengyel bolt szinte fej-fej mellett haladva tört előre, maga mögött hagyva az összes többi boltot. De a győzelmet végül a Taiwangun tudhatta magáénak.
Azért pár Magyar bolt is bekerült, mint kedvelt webshop, méghozzá nem is rossz eredménnyel.

Milyen termékeket vásárolsz leginkább_

A legkelendőbb termékek között erősen feltörekvőben van a GBBR, de a HPA még mindig nagyon az alján kullog.
De az biztos, hogy fegyvert pimp-elni szerettek, a fegyver kiegészítők nagyon jó helyen végzett.

Mennyit költesz fél éves szinten Airsoftra_

Az Airsoft egy drága hobby, ez bizony innen is kiderül. A legtöbb szavazat a 30.000 – 80.000 ft-os ketagóriára jött ugyan, de nem előzte meg sokkal a 80.000 – 200.000 Forintos határt.

Szoktál szervízeltetni_

Bütykölős nép vagyunk na. Szeretjük saját magunk megoldani a problémáinkat. Ez innen is jól leolvasható, a válaszadók 40.6%-a saját maga szereli a fegyvereit.
Amíg nem zacskóban köt ki az ismerősnél, vagy egy szervizben, addig ezzel nincs is gond. 🙂

Vásárolnál-e itthoni boltban - az itthoni árakon -, ha az eladóktól profi kiszolgálást kapsz_ Vásárolnál-e itthoni boltban - az itthoni árakon -, ha a boltban szervízeltetni is tudsz_ Vásárolnál-e itthoni boltban - az itthoni árakon -, ha a bolthoz pálya is tartozik_ Vásárolnál-e itthoni boltban - az itthoni árakon -, ha a boltban hatalmas és érdekes az árukészlet_

Nézzük azokat a kérdéseket, amik javíthatnának a hazai boltok helyzetén. Úgy látszik, hogy a profi kiszolgálást és ha ki lehetne próbálni a fegyvert, vagy játszani is lehetne a bolt mellett, azt azért preferálnátok. Viszont a boltokban lévő szervizt (az eggyel ezelőtti diagrammból következtetve is erre juthatunk) a többségetek nem venné igénybe. A sok érdekességgel megtömött vitrin viszont mindig vásárló csalogató (csak fenn kell tartani az árúkészletet).

Mennyire számít, hogy a boltnak tetsző social platformjai legyenek, amikor vásárolsz_Mennyire fontos az adott termék ára, amikor vásárolsz_Mennyire fontos, hogy milyen gyorsan kapod meg a terméket, amikor vásárolsz_Mennyire fontos, hogy milyen a kiszolgálás, amikor vásárolsz_Mennyire fontos, hogy fizikailag is a kezedbe foghasd a terméket, amikor vásárolsz_Mennyire fontos, hogy fizikailag is a kezedbe foghasd a terméket, amikor vásárolsz_ (1)

Összesítsünk : Jó árszínvonalú, lehetőleg gyors, segítőkész profi eladókkal dolgozó (személyesen főleg fegyvert) vagy jó, könnyen kezelhető webshoppal rendelkező ( fegyveren kívül bármit ) akár minimális social médiával rendelkező boltból szeretnétek vásárolni.

És végül, a kedvenc gondolataink Tőletek:

  • Azért jelöltem be a webshoppok túlnyomó részét, mert attól függ, hol kapom meg a jobb áron, legyen akciós vagy sem. Ha valamire vágyom de szükségem nincs rá, több webshoppot is figyelek és megvárom, míg valahol akciós lesz.
  • Választék tárháza sokkal nagyobb, mint a hazai boltoknál, illetve vannak termékek, amelyet nem lehet itthon egyszerűen beszerezni. pld: TMC termékek
  • Ha tehetném egy helyen vennék meg mindent… De nem vagyok a pénztárcám ellensége, külföldön nem húznak le annyira, mint egyes itthoni boltok (plusz ugye mkh), meg egyszerűen muszáj több helyen nézelődni, mert nincs olyan, hogy minden egyetlen üzletben/webshopban megtalálható, pláne jó áron.
  • Jó a választék, minőségiek a termékek. Ugyanazért a termékért feleslegesen nem vagyok hajlandó kifizetni 27% áfát, ha a hazai is onnan veszi ahonnan én is meg tudom venni.