BorderWar, mit is vigyek magammal ? Első rész. – 1’st Line – Az első vonal

Induljon hát a bemutatóval egybekötött útmutató, hogy mi az amit érdemes lehet elvinni egy többnapos airsoft játékra. Kezdjük is az elején.

Förszt lájn, az meg mi? Hangozhat a kérdés sokak szájából.

Gyakorlatilag a „first line” részét képzi minden olyan dolog, amit folyamatosan viszel magaddal, például a zsebeidben, és az öveden. De a legelterjedtebb meghatározás szerint, maga az öv, és az összes azon hordott felszerelés tartozik ebbe a kategóriába. Nézzük, mi is alkotja az én försztlájnom.

– TMC MLCS System Gen2 Belt with Suspenders

Warbelt 1 másolata

Már nagyon régóta a warbelt mellett tettem le a voksomat, ez a darab már közel 7 éve hű társam. Több előnye van, mint egy Duty vagy Rigger belt-nek. A molle rendszernek köszönhetően ugyanazokat a zsebeket tudom rá felfűzni, mint a mellényre, egyszerűen és szabadon variálható. És ami még fontos, nincs a nadrágomhoz kötve, így bármikor felvehetek például egy kabátot, és az övet lazábbra engedve tudom a plusz ruházat felett hordani.

Hogy pontosan ki, mit hord rajta, az emberenként eltérő, de van egy alapvető koncepció, amit szokás követni. Vegyük sorban végig, hogy miket hordok a Molle övemen.

– Oldalfegyver / Warrior Assault Systems Universal Holster

Warbelt 2 másolata

A pisztoly mindig veled kell, hogy legyen, bármikor szükséged lehet rá, hiszen a játék megállás nélkül megy a játék területén, akár a bázison is kitörhet egy kisebb lövöldözés.
Számomra a legideálisabb helye eddig az övön volt. Kipróbáltam én is több megoldást, mellényen és combtokban is hordtam már, de valamiért mindig újra és újra az övön landolt, méghozzá a jobb oldalon, mivel jobbkezes vagyok.

– Telefon , Fényképezőgép / TMC MLCS Canteen Pouch with Protective Insert

Warbelt 3 másolata

Ezt a zsebet nem rendeltetésszerűen használom, hiszen eredetileg kulacs/éjjellátó tárolására szolgál, de találtam neki más, számomra jobb célt. “Golyóállóság” szempontjából ez egy nagyon praktikus kis zseb, mivel a benne lévő Kydex betét miatt biztonságosan tudom hordani benne a telefonomat és a fényképezőgépet, így ezek itt kaptak helyet.

A telefonod jó, ha nálad van. Egy nagyobb ütközet alatt könnyen leszakadhatsz a csapatodtól, és megfelelő pálya ismeret hiányában, mivel a pálya területe nagyon nagy, könnyen eltévedhetsz.

– Elsősegély készlet. / Emerson Rip off Medic Pouch ( ATS Copy )

Warbelt 4

Praktikus, ha ez mindig kéznél van. Egy alapvető, Airsoft során is hasznos kis elsősegély csomagot mindenképpen megéri magunkkal vinni. Fertőtlenítő spray, kézfertőtlenítő, sebtapaszok, pár gézlap, ragtapasz, alapvető gyógyszerek, kullancs csipesz, mind-mind jól jöhet. Inkább vidd magaddal és ne legyen rá szükséged, mint, hogy használni kelljen, de nincs mit.

– Emerson USMC Magazine Drop Pouch ( SDS Copy )

Warbelt 5

Kihagyhatatlan eleme az övnek. Igazi „Must have” darabja a modern katonai felszerelésnek. Elsősorban tárcserék alkalmával az üres tárak gyors elpakolására szolgál, de gyakorlatilag bármit, hordhatunk benne, a képzelet, na meg a tárdobó mérete szab csak határt.

– Nimravus gumikés ( Benchmade Nimravus alapján )

Warbelt 6

Itt nincs mit magyarázni. Nincs is annál nagyobb sikerélmény, amikor egyetlen lövés leadása nélkül, késsel kapsz el valakit. Mivel a játék tartalmaz L.A.R.P. elemeket, így több különböző szituációban is hasznát vehetjük a gumi késnek.

– Oldalfegyverhez plusz tárak / TMC Double Pistol Magazine Pouch ( HSGI Copy )

Warbelt 7

Egy tár sosem elég. Épp ezért kell belőle tartalék, két plusz tár az esetek többségében már bőven elég, ezeket az öv baloldalán helyeztem el, így bal kézzel a tárcsere gyorsan végrehajtható.

Ezzel a végére is értünk az első bemutatónak. A második alkalommal mi más is következhetne, mint a 2’nd Line.
.. de, várjunk csak, van itt egy “Másfél” című cikk is, ..majd szerdán kiderül miről szól. 🙂

 

 

2 thoughts on “BorderWar, mit is vigyek magammal ? Első rész. – 1’st Line – Az első vonal

  • 2017.02.15. at 20:02
    Permalink

    Volt amikor volt a Depoban, de UK tacticalnál sokkal gyakoribb. Nem is olcsó, cserébe nehéz beszerezni. Viszont tényleg jó.

  • 2017.02.13. at 10:04
    Permalink

    Warrior Assault Systems Universal Holster beszerezhető Magyar forrásból? Eddig nem jártam sikerrel de hátha…

Vélemény, hozzászólás?