BorderWar, mit is vigyek magammal? Harmadik rész. – 3’rd Line – A harmadik vonal

3’rd Line – Az utolsó vonal

Eddig már két vonalon túl vagyunk, az övön és a mellényen, lássuk, mit takar az a bizonyos harmadik vonal.

Harmadik vonal 1

Ide tartozik a hátizsákunk, és minden olyan apróság, amit ebben viszünk magunkkal.

A Border War alatt nagyobb hátizsákot gyakorlatilag felesleges magunkkal cipelni, mivel az eddigi 4 év tapasztalata alapján a missziók 10 óránál soha sem voltak hosszabbak, általában 3-6 óra az egyhuzamban kint töltött idő.

Erre a rövidebb időszakra is érdemes azért pár dolgot elpakolni. Lássuk, mit rejtenek a zsebek.

Ivózsákhuzat

Harmadik vonal 2

Nevéből adódóan egy 3 literes ivózsák kapott itt helyet. Ekkora mennyiségű víz a legtöbb embernek, még nagy terhelés mellett is bőven elég. Ritkán fordult eddig elő velem, hogy idő előtt kifogyott volna a víz. A huzaton belül még egy nagyon hasznos apróságot is viszek magammal, egy tisztítópálcát. Ha valami miatt a csőbe szorulna egy BB (leginkább az a fránya természet [homok] miatt), akkor legyen mivel megoldani a problémát.

Debris Bag

Harmadik vonal 3 

Harmadik vonal 4

Ez egy közepes méretű mindenes zseb. Mindenféle aprósággal megtölthető, amire a csata hevében nincs szükségünk, de egy előretolt bázison, pihenés vagy megfigyelés alatt jól jöhet. Például valamilyen étel. Egy MRE tartalmának nagy része, szétbontva jól elszortírozható benne.

Gázálarc zseb

 Harmadik vonal 5

Harmadik vonal 6

 

Gázálarc minek? Hangozhat a kérdés, méghozzá jogosan, mivel még egy füstgránáttal sem találkozhatunk a játék alatt. Sajnos nem használható semmilyen pirotechnika a pályán.

A zseb, méretéből adódóan, tökéletesen alkalmas plusz ruházat tárolására. A játék április elején kerül megrendezésre és a tengerszint felett elég magasan fekszik a helyszín. Ergo nappal kellemes, maximum 25°C körüli hőmérséklet uralkodik, de amint lemegy a nap, ez drasztikusan lecsökken, akár 0°C alá. Cidri van, ezért egy vékony aláöltözőt, akár polár felsőt megéri eltenni, ha netán estébe nyúlna a küldetés.

Mi is jut még az ember eszébe a tavaszról? Csicsergő madarak, bimbózó virágok, párzó erdei állatkák és még mi? Az ESŐ! Mert az szinte biztos lesz. Majdnem minden évben jött kisebb nagyobb áldás az égből, esetleg akkora is, ami miatt előre leállítják a játékot és mindenkit a sátrába zavarnak (BW5 alatt megtörtént). Eső a nap bármely szakában előfordulhat, ezért valamilyen esővédőt sem árt bepakolni, nagyon hasznos lehet ez alatt a pár nap alatt.

Ezzel a harmadik vonal tartalmát is kiveséztük, a következő alkalommal megnézzük közelebbről azt a ruhatárat és kempingfelszerelést, amit érdemes magunkkal vinni.

Vélemény, hozzászólás?