BorderWar, mit is vigyek magammal ? “Kettőésfél” – Mert valamivel lőni is kell !

Ebben a cikkben szeretnék kitérni a műanyag „halált” köpködő kézi készülékre.

Műanyag Halál 2

 

Nem is a fegyveren van a fő hangsúly, hanem a könnyebb és hatékonyabb használathoz szükséges kiegészítőkön.
Ahány ember, annyi vélemény, hogy ki, milyen típusú fegyvert szeret, illetve ajánl. Csak, hogy borzoljam a kedélyeket, két fegyveren fogom bemutatni a kiegészítőket, méghozzá egy AR-15 és egy AK-47 alapra épült darabon. Mert lehet mind a kettőt is szeretni.

 

Műanyag Halál 1

 

Megjegyezném, hogy ezek nem kőbe vésett szabályok, hanem a saját tapasztalataim alapján jöttem rá, hogy mi az, amivel mindenképpen megéri felszerelni  a fegyveremet.

Tárak

 

Műanyag Halál 9

Tár nélkül nem sokra mennék, szóval kezdem is ezzel. A játékon csörgő zörgő Hi-Cap tárat nem lehet használni, illetve 600 darabra  korlátozott a betárazható BB mennyisége.
Én általában öt darab, nagyjából 100 BB befogadására alkalmas (mid-cap) tárat szoktam magammal vinni, ami bőven elég szokott lenni a következő tárazási lehetőségig.

Fegyverszíj

 

Műanyag Halál 10

Már évek óta a Magpul MS3 replikáját használom, amit nemrégiben kombináltam az MS1 szíj egyik részével, így a hosszát is gyorsabban lehet állítani, köszönhetően a csúsztatható csatnak.
Ha előre várható, hogy hosszútávon nem fogom használni a fegyvert, kétpontos hordmódban kényelmesen tudom cipelni, viszont, ha kontakt alakul ki, pillanatok alatt lehet váltani, vagy a szíj hosszán is engedhetek, hogy vállhoz tudjam emelni a fegyvert.


Fontos az adott szíjhoz jól passzoló szíjakasztó, ha nem lehet rendesen csatlakoztatni hozzá, akkor semmit sem ér.

 

Műanyag Halál 8

Műanyag Halál 6

 

Az AR-15-ös hátulján egy Magpul ASAP szíjakasztót használok.  Szerintem az egyik legegyszerűbb, mégis leghasználhatóbb darab ráadásul, köszönhetően a kialakításának, kéz váltásnál sem akadályoz.

 

Műanyag Halál 5
Első szíjakasztóból pedig a szintén Magpul RSA a favoritom. Az akasztó fül nagyméretű, lekerekített, könnyedén és gyorsan visszaakasztható rá a szíj egy-, és kétpontos használat közötti váltásnál.

Optika

Mint már említettem a korábbi cikkekben, a Border War hatalmas területen zajlik. Épületekkel szinte nem is találkozni, cserébe hatalmas mezők, dombok, ritka fás szakaszok váltják egymást folyamatosan, ahol néha nem árt messzebbre ellátni.
Ezért érdemes egy nagyítással rendelkező optikával ellátni a fegyvert.

 

Műanyag Halál 7

 

Nekem egy 4X-es nagyítású ACOG replikára esett a választásom, amire egy hozzá passzoló becsillanás gátlót tettem, ami miatt – mint a neve is utal rá – nem csillog a napfényben és még az optikát is védi az esetleges találatoktól.

 

Lámpa

Mivel a játék este is zajlik, valamilyen napgenerátort sem árt felszerelni a mordályra.

 

Műanyag Halál 4


Sok jó megoldás van, de a magam részéről egy Surefire M951-t választottam, a hozzá tartozó szalag kapcsolóval.
Mivel jobb kezes vagyok, a fegyver bal oldalára rögzítettem, ahol a rajta lévő fenék kapcsolóval tudom működésre bírni a bal kezem hüvelykujjával. Viszont néha kezet kell váltani, hogy hatékonyan tudjak célra tartani, ezért meg kellett valahogy oldani, hogy jobb kézzel is működtethető legyen. Erre szolgál a szereléksín tetejére rögzített szalagkapcsoló, amit szintén könnyedén elérek.

 

Előagymarkolat, Rail cover

 

Műanyag Halál 3


Az első markolat, és a nem használt szereléksínt takaró panelek olyan kiegészítők, amelyek lényegesen stabilabbá teszik a fegyverfogást. Milliónyi verzió létezik belőlük, mindenki kiválaszthatja a neki tetsző darabokat.  Én mégis mindig a Magpul RVG markolat és a Magpul XT, valamint a Magpul Ladder railcovert teszem vissza a fegyvereimre 1-1 esetleges váltás után, nem találtam még ezeknél jobbat.

Ennyi fért bele ebbe a cikkbe, de ne csüggedjetek, mert hamarosan folytatjuk a 3’rd Line-al.

 

Utóirat

A cikket újra átolvasva bevillant egy örök igazság … 🙂

NevergoFullMagpul

One thought on “BorderWar, mit is vigyek magammal ? “Kettőésfél” – Mert valamivel lőni is kell !

  • 2017.04.26. at 08:37
    Permalink

    Szia. Nagyon tetszett a cikked! Az összes! 🙂
    Olyan kérdésem lenne, hogy ezt az ak hibridet miből raktad össze? Valami elképesztően jól néz ki! Szeretnék egy hasonlót építeni.

Vélemény, hozzászólás?