BorderWar, mit is vigyek magammal ? Második rész. – 2’nd Line – A második vonal

Na még egy vonal, méghozzá a második, és, hogy az mit is takar ? Vesézzük ki !

2’nd line alatt értjük a felszerelés azon részét, ami általában a plate carrier, chest rig vagy bármilyen egyéb típusú mellényen hordunk, és amik elsősorban magát a harcot segítik. Tehát a plusz tárak, lőszer ( esetünkben lövedék ) rádió, GPS, tartalék elemek, szerszámok, lámpák, …, etc. mind ide tartozhatnak.

– TMC 6094 Slick w/ QRAP

1. mellény

Már rengeteg különböző platformot kipróbáltam ezalatt a közel 10 év alatt, amióta airsoftozok, de már régóta tetszett a plate carrier-re rögzített chest rig ötlete.
Ennél a megoldásnál, ha valamilyen indokból kifolyólag épp nincs szükségünk a felszerelésünkre és könnyítenénk a terheinken ( pl. kitolt bázison pihenünk ) egyszerűen a chest rig-et lecsatolhatjuk magunkról. Vagy, ha több konfigurációnk van, egy azon plate carrier-re egyszerűen rögzíthetjük bármelyiket.

Először a Vel Tye – Hugger mellényén láttam ezt a megoldást, de beszerzési nehézségek és persze az igencsak húzós ára miatt letettem a projektről.
Viszont képbe került az LBT 6094 Slick, ami hasonló megoldást kínált. A replikái közül mindössze egyetlen gyártó készíti a mai napig a 6094 Slick-et a hozzá tartozó chest rig-el, a QRAP-al ( Quick releseable assault panel ) együtt, méghozzá a TMC, így el is dőlt a választásom.
Az eredeti elképzelés, miszerint a tartó csatokat átfűzzük a mellényen lévő függőleges molle füleken, majd azokon megcsavarodva fogja a chest rig-et,  se nem túl bizalomgerjesztő, se nem esztétikus. Viszont a Vel Tye féle megoldás, a vállpántokba rögzíthető csat, sokkal szimpatikusabb, ezért gyártattam hozzá egy egyedi adaptert.

2. chestrig csat
Így már állítható a chest rig magassága is és jobban oszlik el a súly is a mellényen, nem húzza az elejét a chest rig súlya.

3. térkép

A 6094 Slick rendelkezik egy beépített Admin zsebbel, ami igencsak szűkös, ezért 1-2 toll jegyzettömb, és a térkép kivételével nem sok mindent tartok itt.
Mivel a játék éjszaka is zajlik, helyzet/találat jelzőként egy E-Lite/V-Lite is hasznos kiegészítő lehet.

– QRAP

A QRAP nem egy túl bonyolított chestrig. Mindkét oldalán található 1-1 beépített rádió/tárzseb, amiket pont ezekre a célokra is használok. A bal oldaliban kapott helyet a Weierwei V16-os PMR rádióm egy hosszított, nagyobb teljesítményű antennával amit a létező legprimitívebb légvezetékes head set-el használok.
Hogy miért nem használok valami ultramodern katonai head set-et? Mert ez hosszútávon is kényelmes. Ne feledkezzünk meg róla, hogy 3 napig van szinte konstans az ember fülében a head set.

4. rádió
Egy jól használható rádió elengedhetetlen a játék alatt. Mivel a legtöbb esetben század szinten mozgunk, elég nagy területet lefed már maga a század is. Főleg tűzharc alatt, ilyenkor már a századon belüli kommunikáció is erősen támaszkodik a rádiók segítségére. Nem beszélve a HQ-val való kommunikációról, ahonnan bármikor érkezhet új parancs.

A chest rig középen szétnyitható, ahová különböző tár insert-ek tehetőek. Ennek az az előnye, hogy, ha két különböző  tárat használó fegyverrel rendelkezünk, mind a kettőhöz használhatjuk ugyanazt a mellényt, komolyabb zseb átrendezés nélkül is. Épp ezért egy M4, illetve egy AK tár insert-et, is viszek magammal, ezáltal mind a két fegyveremet gond nélkül használhatom. Végül a jobb oldali rádió zsebben további 1-2 tár kap helyet.

– TMC GP Pouch ( HSGI Copy )

Ebből a zsebből két darab is található a mellényen egy a jobb és egy a bal oldalon. Fontos, hogy az ilyen sokcélú zsebek a szükségesnél legyenek kicsit mindig nagyobbak. Alapvetően ne úgy tervezzünk, hogy tele pakoljuk őket, érdemes mindig hagyni benne egy kis helyet , ha esetleg még valamit magunkkal kell vinni.

10 bal oldali zseb

9. bal oldali zseb tartalma

Ide gyakorlatilag minden apróságot, amire a játék alatt szükség lehet el tudok pakolni. Úgymint, pár darab müzliszelet, tartalék elemek, fejlámpa ( sisakra szerelhető és fejen hordható sem árt, ha sisakot hordunk játék alatt ), 1-2 szerszám, szigetelőszalag, light stick, paracord, rovarriasztó, etc.

5. Jobb oldali zseb

6. jobb oldali zseb tartalma

A zseb mögé tűzött orvosi olló már több esetben hasznos volt, remélem, hogy a Tourniqet ( érszorító ) megmarad mindössze dizájnelemnek. 🙂

– TMC Double Pistol Magazine Pouch

Itt szokott a legtöbb ember megrökönyödni a mellényem láttán. Mi a frásznak ennyi pisztolytártartó?!? Elmondom a koncepciót.

A jobb oldalról indítva az első 3 zsebben egy lámpa , multitool, és egy zsebkés található. Ezek mindig itt vannak jól elkülönítve, nem kell kotorászni egyik zsebben sem a többi kacat között, ha szükségem lenne valamelyikre.

7. piszytolytárzseb első pakk
A maradék 5 zsebben pedig 100 BB-s gyors töltők találhatóak, ugyanis nem hordok magammal sem üvegben sem zacskóban BB-t. Használat előtt így is úgy is át kell tölteni a BB-t a gyors töltőbe, ezért ezzel megspórolok egy lépést és hatékonyabban megy a folyamat.

8. pisztolytárzsab második pakk

Ez a tartalék 500 BB bőven lefedi azt a mennyiséget, amire egy misszió alatt tartalékként szükség lehet, még sosem fogyott el idő előtt.

Ezzel a végére is értünk a 2’nd Line elemzésének. Hamarosan jön a következő rész, amiről annyit árulok el, hogy még nem a 3’rd Line-ról fog szólni. 🙂

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?