Elindultunk

Egyre jobban terebélyesedik az a fa, amibe a fejszénket vágtuk. Nem tegnap volt, hogy szikrát vetett ennek az oldalnak a gondolata, de akkor még nem tudtuk formába önteni a dolgokat. Most eljött az idő és meglepően rengeteg segítséget kaptunk, ami igazolja, hogy érdemes ezzel a témával foglalkozni.
Kezdjünk mindjárt egy kicsit hosszabb, rendhagyó Gépház bejelentkezéssel, amiben nem csak az oldalt mutatom be, de kicsit mesélek is az elmúlt pár hétről.

Biztosan hallottál már róla, hogy a Facebook elkezdte szisztematikusan likvidálni az airsoft témájú csoportjait. Egészen pontosan a magán jellegű fegyver eladást tiltották meg, de a biztosra mennek, és a paintballtól kezdve az airsoftig, mindent tiltanak. (ezen a linken találsz hivatalos információt). Az esemény már hazánkba is begyűrűzött, és csak idő kérdése, hogy mikor fog eltűnni kedvenc Facebook közösséged, ahol eddig boltoltál. Persze lehet háborogni, és morogni, de egy akkora hal mellett mint a Facebook, ez csak értelmetlen csapkodás. Nem is beszélve, hogy amikor regisztráltál, te is elolvastad és elfogadtad a szabályzatot, így a vita előre eldöntetett. Cink.

No problem, nekiálltunk tervezni. Versenyeztünk az idővel, mivel nem tudtuk, hogy mennyi időnk van mielőtt a Facebook lehúzza a rolót, kidurran a lufi és mindenki eltűnik az éterből. Most is csak találgathatunk. A csapat megvan, mindenki évek óta játszik, így-úgy találkozhattál is velünk. Már a kezdetektől fogva többet szerettünk volna csinálni egy egyszerű apróhirdető oldalnál. Elsődleges volt, hogy olyan felületet hozzunk létre, ahol pozitív a légkör és segítőkészek az emberek, egy online találkozóhely az airsoftosoknak, ahol a kezdő rookie hiteles és hasznos információkat szerezhet a kezdetekhez, de a haladó, vagy fanatikus tagok is szívesen be- illetve visszatérnek. Nagyon jó ötleteket dobtunk össze, de az időkorlát miatt lehetetlen volt mindent megvalósítani, így elsőre egy MVP-vel ( Minimum Viable Product ) léptünk elő, és később fogjuk javítani, fejleszteni a felületet. Az oldalt béta verziósként indítottuk el, így előfordulhatnak benne hibák, elírások, szerkezeti furcsaságok.

Miben lesz más mint a többi? Jó kérdés, sok jó és kevésbé sikeres próbálkozás volt a múltban airsoft témájú komolyabb weblap üzemeltetésére. Nehéz, fenntartani az emberek lelkesedését, mindenkinek be kell áldozni a szabadidejét. Mondhatnám, hogy cserébe mindenki fürödni fog a dicsfényben és a pénzben, de ez persze hülyeség. Visszatérve a többi oldalra, régebben mi is ezeket bújtuk, olvastuk, vitatkoztunk a fórumokon. Rengeteg jó cikk és gondolat van rajtuk…elásva, több százezer karakternyi trollkodás, és szájkarate közt.

Mi lesz az oldalon?
Cikkeket, bemutatókat, teszteket terveztünk. Friss híreket a hazai és a külföldi airsoftról, megjelenésekről. Emellett örökzöld kérdéseket boncolgató bejegyzéseink is lesznek, amivel szeretnénk segíteni a kezdő játékosokat eligazodni ebben a világban. Ezt gazdagítottuk egy hirdetési modullal, ahol regisztráció után hirdetheted a saját, vagy böngészheted mások eladó airsoftos dolgait.
Fórum is lesz természetesen, kicsit fapados még szegénykém, de majd kiokosítjuk. Lesz még ingyen sör és 13. havi fizetés!

A legfontosabbat hagytam a végére. A csapatban mindenki függetlenül vesz részt, segíti az oldalt. Nincsenek frakciók, boltok, bábmesterek a háttérben. Nem pénzel minket egy üzlet vagy pálya sem. És ez így van jól. Az airsoft politika is csak politika, és mint ilyen, nincs helye itt. Felnőtt emberek módjára, diktatórikusan megvitatjuk a dolgokat.