Videók a nagyvilágból 1. rész. Amit csak bámulni kell.

A következő cikksorozatunk, kevésbé mondható cikknek, mint inkább érdekességnek. A youtube világa az airsoftot is behálózza nem is kis mértékben. A neten szörfölgetve számos videóval találkozunk, amelyek ötleteket, segítséget nyújthatnak, vagy egyszerűen csak szórakoztatnak.  Eme sorozatban időről időre megpróbálunk hasznos vagy érdekes videókat bemutatni nektek.

Íme, az első:

Ha kezdésről van szó, nincs is kérdés, hogy egy olyan videót vegyünk elő, ami bár kicsit poros, üzenetéből mit sem vesztett az évek során. Az osztrák „kollegák” nem kis humorral fűszerezve szedték össze az airsoft tízparancsolatát. Végignézve a videót be kell látnunk, hogy a humoron túl igen fontos dolgokra hívják fel a figyelmet a készítők. KEZDŐKNEK szinte KÖTELEZŐ A MEGTEKINTÉS.

 

A folytatáson tanakodva eszembe jutott most íródó cikkem, melynek témája, egy profi csapat létrehozása. Az iromány sok mindent taglal, és egy pontja adja is a motivációt, a következő videóhoz. Ha egy jól bejáratott „profi” csapat tagjaiként úgy gondolnánk már nincs hova fejlődni, hát itt az ellenpélda. A kicsivel több mint 5  perces mozgókép orgia tréning ötletnek sem rossz (ha valaki a fanatikusság e szintjére jutott feltétlen szóljon, mert csatlakoznék). A Green Mountain Rangers egy tucat fanatikus játékos, akik az airsoftot bőven nem játéknak, sokkal inkább életstílusnak tekintik. Érdemes a team további videóit is megtekintgetni, hisz az érdekes fegyver, és felszerelés bemutatók mellett, azt is megnézhetjük, hogy a hardcore training mire is jó egy-egy ”éles helyzetben”.

 

Az ilyen videósorozatoknál, figyelembe kell venni a szezonális újdonságokat is. Zsákmány mostanában fejezte be az elmúlt hónapok legkeresettebb rendezvényének élménybeszámolóját. Igen ez a Border War, Európa legnagyobb airsoft összecsapása. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett giga összecsapáson közel 3000-en vettek részt. A személyes élménybeszámoló mellett, nézzünk bele az első ott készült videók egyikébe. Idén erről maradtunk le. (tisztelet a kivételnek)

 

És végül jöjjön egy kis ráadás. Ahogyan böngészek, a külföldi játékok videói között felfigyelek egy visszatérő, és egyre idegesítőbb tényezőre. Ez nem más, mint a zene. Innen kérek elnézést mindenkitől, aki nem esik ebbe a hibába. Lehet, csak nekem szúrt szemet, hogy a videók túlnyomó többsége nem tud elszakadni a Black Howk Down, vagy a Prodigy muzsikáitól. Tudom megható és heroikus egy-egy katonás film szívbemarkoló zenéje, de ha még egyszer meghallom, hogy „Gortozet  ’m eus, gortozet pell” (igen ez a szöveg) kipereg a maradék hajam.  A megszállóknak tényleg meg kell halnia, de, ennyiszer ? A net tele van jobbnál jobb zenékkel, csak venni kell egy mély levegőt, és nem kell megijedni az újítástól. Eme cikksorozatot, (keresztes hadjáratot indítva) mindig egy-egy hangulatos muzsikával zárom. Legyen ő az első. Fülhallgatót fejre, hangerő fel. Rövidesen visszatérünk.

One thought on “Videók a nagyvilágból 1. rész. Amit csak bámulni kell.

Vélemény, hozzászólás?