WARXion – YouTube

A hazai airsoftos youtube világ meglehetősen szűk és behatárolt. Vannak ugyan más szubkultúrákból átkacsintgató próbálkozások, de ezek ritkán képviselnek szinvonalas és valid információkat közlő munkákat. WARXion, egyike a megalkuvás nélküli kreátoroknak, aki egyre jobb minőségű tartalmakkal jelentkezik.

Nekem például kimondottan bejön, a puritán gameplay, ami nélkülözi a mindenhol fullba nyomott taktikúl kultuszt. Az játék alatt elhangzott mondatokkal is teljesen azonosulni tudok, mert ezek valóban így hangzanak el, és fél világ távlatából is oda tudom magam képzelni a játékba. Néhol mondjuk hiányolom a narratívát, hogy hol vagyunk, mi történik és mire kell figyelni.

Épp ezért kimondottan tetszik a Border War-os több részes videó, ahol a szimplán összevágott akciójelenetek mellett egy kis háttértörténetet és élménybeszámolót is kapunk. Illetve, hogy különböző pályákról látok akciókat. Jómagam kevés pályán voltam, ami kiesik a budapesti körzetből, de ezt mindenképp pótolni szeretném.

Nemrég megkerestem WARXion-t egy villám interjú keretében, hogy kis bepillantást kapjunk a csatorna életébe.

Mikor és hogyan kezdted az airsoftot?
Meglepően későn találtam rá az “igazira”, 2011-ben egy EVE Online-os csapattalálkozó alkalmával mentünk Pestszentimrére játszani.
Rögtön megfogott a sport hangulata, de nehezen köteleződtem el, két éven keresztül csak bérelt felszereléssel játszottam.
Csak miután öcsém haza állított egy full felszereléssel akkor szántam el magam hogy “Na jó… akkor én is!”

Hogy jött az ötlet, hogy youtube csatornát indíts, mi a motivációd?
Kb. a platform indulása óta YouTube-ozok, a csatornát 2007-ben indítottam, de akkor még gaming tartalom volt rajta.
Főleg MMO-k, WoW, Warhammer Online, EVE. De nem fektettem sok energiát a dologba, így ezeknek nagyon nyomuk sincs már, viszont mindig is szerettem volna rendesen megtanulni videókat szerkeszteni.
Amikor komolyabban belelendültem az airsoftba pont volt egy hatalmas minőségbeli ugrás megfizethető akciókamerák és airsoft YouTube csatornák terén.
Piszkosul bejött mennyire jó kombó fejkamerával airsoft videókat csinálni, azóta pedig az a célom hogy minnél több magyar pályára jussak el, és jó tartalommal térhessek haza. 🙂

Hogy készülsz egy játékra? Mennyire befolyásolja a játékodat az, hogy egyben kamerázol is?
Így a negyedik évadra készülve sikerült egy értelmes rutint kialakítani, hónapokra előre megvan milyen játékokra és mivel akarok menni. Bár valami mindig közbe szokott jönni, de ezt már megszoktam.
Legkésőbb a játék előtti napon már összepakolok mindent, legalább két puska, pót aksikkal, szerszámokkal ha esetleg játék közben lenne valami szerelhető probléma… meg kaja és víz… sosincs elég kaja. 😀
A legnagyobb macera röhejes mód a kamera aksijainak töltése, meglepően időigényes a sok aksi miatt.

Mik voltak a legemlékezetesebb momentumok amiket sikerült felvenned?
Oh, rögtön egy fél tucat kedvencet tudnék említeni.
A legdurvább egy téli pestszentimrei játékon volt ahol sikerült hatalmas szerencsével egy egész épületnyi ellenfél mögé kerülnöm és 4 másodperc alatt legalább 8-at eltalálnom.
A kezdetektől fogva suicide művelet volt, de ez végre jól sült el.

Aztán ott vannak a csemői Blackhawk-ok, az AS300 által szervezett PUBG játék, az Airsoft Arénás pisztolyos rush. Imádom visszanézni őket.

Mik a terveid a csatornával a közeljövőben?
Pont most dolgozok egy évösszegző, a 2019-es évre készülő videón, bár egy héttel korábban terveztem befejezni, a konzisztens feltöltésen még dolgoznom kell.
Nagyon sok tervem van, most kezdtem csak bele a GBBR projektekbe. Lesznek a játékokon túl fegyverbemutató videók is, mondjuk inkább felhasználói mint technikai szemszögből, azokat meghagyom Batmouse-nak.
Új kamerát is be kell szereznem mivel a mostani SJ6-ot sikerült kinyírnom (nem szegény tehet róla, én voltam a bolond), továbbá a DMR szerepkörben is szeretnék még sokat fejlődni.
Játékok terén a naptár lassan betelt egészen Júliusig és egyelőre úgy néz ki szabadidőm is engedi többet foglalkozni a csatornával. Össze akarok rakni egy tisztes intro és outro részt, egy minimális brand-et kialakítani.
Úgy érzem a videók mostani formátuma már megfelelő, de sok apróságon van még mit csiszolni, várom már nagyon hogy jobb idő legyen és lehessen végre lőni megint. 🙂

Meg kell hagyni, hogy a feltöltött videók képi és audió szempontból is fejlődtek a kezdetek óta, így semmi kétségem nincs arról, hogy jobbnál jobb videók godnak felkerülni. Ha tetszik a tartalom iratkozz fel WarXion csatonájára, és a kedvenc videót alá kommenteld be, hogy mi küldtünk 😉