Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

A keleti front Bastogne-a

február 11 @ 08:00 - 18:00

1500HUF
Ismerd meg az ipolyszalkai csata igazi történetét!
A Magyar Ejtőernyős Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör és a 202. Lövészhadosztály Szovjet Hagyományőrző Baráti Kör tagjainak segítségevel megelevenedik a múlt.
Magyar és szovjet fegyverek, egyenruhák, relikviák a II. világháborúból a magyar és a szovjet visszaállókon a játék egész időtartama alatt.

1944 decembere! A 101. légiszállítású hadosztály félig megfagyott katonái, a legendás „Vijjogó Sasok” várták elszántan az ellenség rohamát, felkészülve arra, hogy minden áron megvédik a létfontosságú utakat.
Megfelelő téli felszerelés nélkül, a korábbi harcoktól lecsökkent létszámban tették őket teherautókra, és robogtak velük Bastogne-ba.

Ezzel egy időben a keleti fronton nem egy egész hadosztályra való, csupán egy zászlóaljnyi ejtőernyős, egy másik ország fiai, készültek fel egy másik város védelmére, hasonlóan lehengerlő ellenséges erővel szemben,ugyanolyan elkeseredetten védték a kis magyar falvak, Letkés és Ipolyszalka területét a Garam és az Ipoly folyók között, mint az amerikaiak Bastogne városát.

Az ostromlók ezúttal azonban a szovjetek voltak, akik igyekeztek elvágni a Felvidéken visszavonuló magyar és német erők útját. A Vörös Hadsereg igyekezett a két gyors vizű hegyi folyó hídjait birtokba venni, vagy elpusztítani, hogy csapdába ejtse a hátráló ellenséget, amikor a magyar ejtőernyősök megérkeztek. A II. ejtőernyős zászlóalj harcedzett katonái voltak, a Magyar Királyi „vitéz Bertalan Árpád” ejtőernyős ezredből, aki sokat látott harcosokká értek a zászlóalj 1944 októberi felállítása óta. A harcokban „tűzoltó-alakulatként” kerültek bevetésre azokon a frontszakaszokon, ahol a legnagyobb volt az ellenséges nyomás, így egyik véres csatából a másikba dobták át őket, a megállíthatatlan Vörös Hadsereggel szemben.

Részletek

Dátum:
február 11
Időpont:
08:00 - 18:00
Összeg:
1500HUF
Honlap:
http://www.softair.hu/viewtopic.php?f=1&t=7082