Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kell regisztrálni?

Két féle kép lehet regisztrálni.
Ha emaillel szeretnél, kattints a “Bejelentkezés” linkre, ezután kattints a “Regisztráció” linkre ( szürke szöveg a fehér mező alatt ). Miután kitöltötted és elküldted az űrlapot, ellenőrizd a megadott email címed. A regisztráció második lépéseként kapsz egy levelet amiben találsz egy linket. Ezen a linken beállíthatod magadnak a jelszavadat. Ezután be tudsz lépni az oldalra.
Ha a Facebook fiókoddal szeretnél regisztrálni kattints a “Bejelentkezés” linkre, ezután kattints a “Regisztráció” linkre ( szürke szöveg a fehér mező alatt ). Itt kattints rá a Facebook ikonra. A felurgó ablakon engedélyezd a hozzáférést és kész is. Fontos, hogy ezután ellenőrizd, a beállított emailcímed helyességét.


Regisztráció után folyamatosan új jelszót akar beállíttatni velem a rendszer, mi a baj?

A regisztrációs emailben kapott link bizonyos levelező rendszerekben rosszul jelenik meg. Ezt főleg freemailn és és citromailnél tapasztaltuk a kezdeti időszakban. Másold ki a linket és ügyelj, hogy se az elején, se a végén ne legyenek extra karakterek. A link http-vel kezdődik és a felhasználóneveddel végződik. A rendszer automatikusan felajánl egy jelszót, de ezt megváltoztathatod. Kattints a Jelszó generálásra gombra és kész.


Új jelszó kérése után ezt az üzenetet kapom: “A jelszó-helyreállítási hivatkozás nem tűnik megfelelőnek, alul lehet kérni egy új hivatkozást.”

A probléma ugyan az mint az előző esetben. Az emailben kapott linkhez a levelező rendszer hozzácsapja a “>” karaktert. Másold ki az url-t a levélből és nyisd meg a böngészőben, úgy már működni fog!


Hol tudom beállítani az adataimat (email, város… )?

Bejelentkezés után, a jobb felső sarokban kattints az “Üdvözlet <felhasználónév>” linkre. Az “Adatlap” menüben tudod szerkeszteni az adataidat.


Hogy tudok hirdetést feladni?

Bejelentkezés után, kattints a “Piac”->”Adj fel hirdetést” menüpontra.

 1. Kategória kiválasztása:
  Válaszd ki a kategóriát, ahol hirdetni szeretnél. Közvetlen főkategóriát nem választhatsz.
 2. Listázási Részletek megadása: 
  • Listázás címe: A hirdetés neve, maximum 100 karakter hosszú
  • Kapcsolattartó neve: Ez alapból a felhasználód neve, de átírhatod.
  • Kapcsolattartó email címe: Ha valakit érdekel a hirdetésed, a rendszer erre a címre fogja küldeni az emailt.
  • Kapcsolattartó telefonszáma: Opcionálisan megadhatsz telefonszámot is. Ezt csak regisztrált tagok láthatják.
  • Város: Helyileg hol van az árú. Akkor is kötelező megadni, ha csak postával tudod küldeni.
  • Tétel ára: Forintban értendő összeg.
  • Hirdetés Részletei: Hosszabb leírás az árúról. Érdemes jól átlátható formátumot használni. Ha nem tudod mit írj, itt egy kis mankó:
   "Eladom KWA márkájú 120-as midcapjeimet. Használt, de megkímélt állapotban. Rendszeresen takarítottam őket, bár általában nem ment bele kosz.
   Az én fegyveremben adagolási gondokat okoztak. 5 darab tárat csak egyben adom, a 6. tár ajándék, ezt elkezdtem megreszelni, de inkább hagytam az egészet.
   Személyesen átvehető Budapesten.
   Postázni tudom, postaköltséget a vevő állja.
   Fizetés csak előre utalással."
 3. Képek feltöltése:
  Itt tölthetsz fel fotókat a termékről. Ha lehet saját képeket használj, ne a netről tölts le.
  Az igényes, szép képek jobban felkeltik az ember figyelmét, ezért hamarabb találsz vevőt. Legjobb képet napfényben tudsz csinálni, nem kell hozzá profi kamera, a mai telefonokkal is simán lehet megfelelő minőségű képet készíteni.
  Mindenképp fotózd le a termék esetleges hibáit is, ezzel elkerülve a későbbi félreértéseket.

  • maximum 9 képet tölthetsz fel
  • maximum fájlméret: 2Mb
  • maximum felbontás: 1920×1080
  • minimum felbontás: 320×240

  Miután feltöltötted a képeket, a csillag gombra kattintva kiválaszthatod melyik kép jelenjen meg a hirdetésed mellett.

 4. Befejezés:
  Sikeresen feltöltötted a hirdetésed =)

Hogy tudom törölni a hirdetésem?

Bejelentkezés után, a jobb felső sarokban kattints az “Üdvözlet <felhasználónév>” linkre. A vezérlőpultodon a “Hirdetések kezelése” menüben a rendszer kilistázza az összes hirdetésed. Kattints a “Törlés” linkre a hirdetés sorában, majd erősítsd meg a törlést.


Hogy tudom szerkeszteni a hirdetésem?

Belépés után, a hirdetésed oldalán kattints a “Hirdetés szerkesztése” linkre. Módosítás után a “Folytatás” gombra kattintva tudod elmenteni a változtatásaidat.
Ugyanerre a felületre jutsz, ha bejelentkezés után, a jobb felső sarokban rákattintasz az “Üdvözlet <felhasználónév>” linkre. A vezérlőpultodon a “Hirdetések kezelése” menüben a rendszer kilistázza az összes hirdetésed. Itt a megfelelő hirdetés sorában a “Szerkesztés” linkre kell kattintanod.


 

Hogy tudom a hirdetésem képeit szerkeszteni?

Bejelentkezés után, a jobb felső sarokban kattints az “Üdvözlet <felhasználónév>” linkre. A vezérlőpultodon a “Hirdetések kezelése” menüben a rendszer kilistázza az összes hirdetésed. Kattints a “Képes kezelése” linkre. Új képeket tudsz feltölteni, vagy meglévőket törölni. A képek alatti csillag ikonra kattintva beállíthatod az elsődleges képet is.


Valaki reagált egy hirdetésemre, de nem tudok válaszolni az emailcímére.

Előfordul, hogy valaki Facebookkal regisztrált, és ott nem adott meg emailcímet, így a rendszerbe egy véletlenszerű cím kerül a felhasználójához. A rendszer ezt a nem létező email címet küldi el mint válasz lehetőséget. Ha a felhasználó nem javítja az email címét, jelen pillanatban nem lesz elérhető. Olyan is volt, hogy eldobható emailcímről regisztrált valaki.


Senki sem reagál a hirdetéseimre.

Ellenőrizd az emailcímedet, hogy helyesen adtad meg. A rendszer erre a címre küldi az üzeneteket.