CYMA CM028

[ngg src=”galleries” images_per_page=”3″ display=”basic_thumbnail”]

Alapadatok

Gyártó CYMA
Típus AEG
Gearbox V3
Súly 2435g
Teljes hossz 880mm
Belső cső 455mm
Hopup kamra műanyag
Anyag ABS, spiáter
FPS 370FPS
Akkumulátor csatlakozó kis Tamiya
Gyári akksi NiMH 8,4V 1200mAh
Gyári tár fém, 525BB
Tus fix
Rail nincs

Vélemények

 • Rocko
  a cm028egy nagyon jó fegyver. nyugodtan megveheted.
  a fixtus nem fog letörni. kivéve ha valaminek nagyon nekivered.
  cm028-ból a behajtható válltámaszost kell kerülni.
  esetleg JG G36-ot tudsz még venni. ez is nagyon bevált igásló. keress után itt a fórumon rengeteg infó gyűlt össze róla. plusz a zónában van külön topikja is.
 • amikron
  Ismerős érzés :) Alig három hónapja jártam ugyanebben a cipőben. Ismerős a dilemmád is nálam is a palettán volt a CYMA 028-as szériája egyértelműen az ára és a veteránok egybehangzó véleménye miatt. Végül a Rocko által linkelt shop-ból az E&L (Arrow Dynamic-ként újracímkézett) kisáká mellett tettem le a voksom mint kezdő fegyver. Én felismertem magamban azt, hogy egy erős fegyvertestre nagyobb igényem van, mert ha eltaknyolok nem szeretném darabokban látni. Ez billentette a mérleg nyelvét és szubjektíve megfelelt az ehhez az igényhez kapcsolódó 100-130 EUR-ós árkülönbség. Ami ugye helyből a duplája úgyhogy kellett még félre tenni hozzá, várni vele. Mellette tényleg esztétikailag ott vannak. A játékokon rengeteg CYMA-t látni, én akit megkértem hogy mutassa meg készségesen a kezembe adta pár másodpercre, hogy legalább fingom legyen róla mit akarok. Azóta rendes emberként én is odaadom bárkinek pár másodpercre játékon aki csak kéri, mert tudom milyen teljesen világtalanul kóvályogni a neten azt találgatva, hogy a képeknek mennyi közük van a valósághoz.
  A reddot-ot előre raktam én is, nagyon bejött. Ha nem jön be tudsz venni infrabakot párezerér. Érdemes kipróbálni mert az ingyen van.Volt még egy tanács amit megfogadtam. Először én is full size AK-t meg M16-ot szerettem volna, játszani gyerekkorom filmjei alapján a vietnámost meg egyebet. De hallgattam az okos szóra és AKsu-t vettem. Amikor bekerültem vele először a bozótosba, ahol kellett rendesen kúszni mászni manőverezni, akkor egy pillanat alatt felértékelődött az hogy 20-30 centivel kisebb a mérete mint az addig próbált bér- és kölcsönfegyvereknek amikkel játszottam. Egyszer lesz majd vietnámos fegyverem is, de az elsőnél amire kiadtam a drága pénzt, nagyon jól jött hogy nem kellett szenvedni azzal, hogy beakad a legkisebb ágba is állandóan. Egy 60-70 összhosszú fegyvert fel tudsz magadra szíjazni úgy hogy ne lógjon ki a tested vonalából, tudsz vele hajolni hogy a csöve ne érjen a mocsokba ésatöbbi. Ezt egy kb. méteres fegyverrel már nem tudod megtenni vagy csak állandóan figyelve rá.A magyar weblapok amik a kezdőket célozzák nagyon jók. Hiába tudok angolul perfekt és olvastam néztem rengeteg anyagot, valahogy a magyarok több gyakorlati infót raknak a bejegyzésekbe és jobban beletalálnak abba mire van szüksége egy kezdőnek és mit akar megtudni. Az airsoftújonc, Rocko blogja, hazai airsoft kötelező darabok ha jót akarsz magadnak és ha valaki kimaradt nyugodtan linkeljen. Ezek ki fognak vezetni a sötétségből a fényre. 
  Remélem segítettem.
 • Rocko
  a cm.028 egy jó kezdő fegyver. az előnye, hogy kevés pénzért megkapod ugyan azt a teljesítményt, mint amit bármelyik másik acél testes tud. ha mégsem jön be a hobbi, kevesebbet öltél bele. nem kell megijedni tőle, nem fog az első játékon szublimálni a kezedben.
  meg lehet ölni a cm.028-at, mint bármi mást is. persze attól függ, mi a terved vele. ha tudsz rá vigyázni sokáig jó szolgálatot tehet. ha vadabb vagy előbb-utóbb törögetni fognak róla alkatrészek. 
  egy esést pedig a legnagyobb eséllyel a full acél fogja a legjobban viselni.
  a spiáter cink/alu öntvény, olcsón gyártható, rideg anyag. a törés nem igazán javítható. 
  ebben az árkategóriában a JG és a Cyma egy kaptafa. viszont, mivel az airsoftban a nincsenek olyan iso sztenderdek, mint a gépiparban, ezért nem biztos, hogy faragás nélkül egymásra ráműthetőek az alkatrészek. a marui szabvány nagy vonalakban igaz bármilyen airsoft alkatrészre.
 • Vartanus
  A spiáter nem jó fém. Törik és deformálódik is, illetve bazi nehéz. Egy jó műanyag jobb nála általában. A rossz műanyag rosszabb. :)
  A 028 teste, válltámasza, elülső markolata műanyag. A többi spiáter, illetve azt hiszem a tokfedél talán acél, de ebben nem vagyok már biztos. A külső cső is spiáter.
  Akkor a JG és Cyma ~100-120EUR fegyói mégsem olyan jók ha ilyen spiáterből van...jobban járnék a full ABS UMAREX-el? :D
  Az első kolléga aki válaszolt neki is van 028-as és azt írta a külső cső mágnesezhető a spiáter( ha jól néztem után ALU,CINK minimál RÉZ ötvözet) pedig nem mágnesezhető....
  Hm....
  a drágább ~200EUR körül G&G full acél fegyvereknél nem lehet gond abból ha sokat játszik az ember vizes közegekben?
  Ma egész du-n netet bújtam de minél többet olvasok annál butábbnak érzem magam a témában :D
 • Rocko
  ha olcsó fegyvert szeretnél a belekóstoláshoz a cyma cm.028 széria a legjobb választás. ha normálisan rendbe van téve, jó minőségű bb-t használsz (pl: g&g) semmilyen hátrányban sem leszel a drágább fegyverekkel játszókhoz képest.
  ezeknek a belső szerkezetük kb egy kaptafára megy. és kb ugyanazt az 50m körüli lőtávot tudják.
 • Rocko
  tesztféleség a cyma cm.002-ről.
  a cyma 500-as széria külsőleg full-full műanyag. az abszolút belépőszintet képviseli. 
  a cm.028 "jobb" a többinél, én ezekből azt választanám. (egyébként ha nincsenek nagy elvárásaid pl: fém/acél test, végletekig kidolgozott részletek, a cm.028 a legjobb ár/érték/teljesítmény arányú fegyver a piacon [kivéve a behajtható válltámaszos, mert hamar eltörik]. az airsoft világ igénytelen igáslova.
  egyébként meg a pénztárcád dönti el, hogy mennyit vagy hajlandó rááldozni a fegyverre.
  ha tudod, hogy ez a fegyveresdi a te játékod, ne dőlj be magadnak, hogy veszel egy olcsót és majd az "feltuningolod". a barkácsolásból jó még nem származott. 
  -eleve vegyél egy jó alapot
  -rakasd rendbe
  -ne költs tuningra (amit arra szánsz inkább vegyé
 • K. Z. (egyéb login szükséges)
  szerintem egy ideális választás ár/érték arányát nézve. aki játszani akar, azt ki is szolgálja éveken át. minimális ráfordítással elég sokat ki lehet hozni belőle. aki meg kalapácsot keres, vagy fakezű, az vegyen 10× ennyiért acélt, tehát ez nem az ő témájuk.
  tapasztalat: idővel a test enged a gyötrésnek. a gb nem bírja a leejtést. gyorsan és egyszerűen szerelhető. arra, amire kitalálták tökéletes. érdemes az elején élettartam növeléssel kezdeni. ha jól össze van rakva, akkor 3 évet úgy játszol 380-400 fps mellett, hogy bele se kell nézni. tuninghoz nem ez a legjobb alap.

Tesztek

Videók

Vélemény, hozzászólás?