CYMA CM040

[ngg src=”galleries” ids=”3″ images_per_page=”3″ display=”basic_thumbnail”]

Alapadatok

Gyártó CYMA
Típus AEG
Gearbox V3
Súly 2970g
Teljes hossz 940mm
Belső cső 490mm
Hopup kamra alumímium
Anyag ABS, spiáter, alumínium
FPS 430FPS
Akkumulátor csatlakozó kis Tamiya
Gyári akksi NiMH 8,4V 1200mAh
Gyári tár fém, 525BB
Tus behajtható
Rail infrabak tarto

Vélemények

 • Sz. Csabi
  Nagyon nagy vonalakban ugye két féle fegyver jön szembe egy játékon, M4, és AK. Az M4 nekem valamiért nem tetszett annyira, így, amikor vásárlásra került a sor, nem volt kérdés, hogy melyik "vonal" mellett döntök. Szerettem volna, ha jól néz ki, színeiben nagyjából mint az eredeti, és fontos volt, hogy ami lehet fém, az legyen fém, magamat ismerve....
  Több darabot megnéztem ugye az AK sorozatból a Cymától, de, pl az itt szereplő cm 028-ban pont a színe nem tetszett, és az, hogy nem volt rajta bal oldalt a rail, vagy mi, márpedig terveztem egy red dot felszerelését a fegyverre, és ez a felszerelési mód tűnt nekem az egyetlen olyan megoldásnak, amin tuti mozgás nélkül tud csücsülni az optika. 
  ( nincsen nagy bizodalmam a railes tokfedelek irányába, ha nem az előagy fölé teszem, akkor nagyon orrnehéz lesz a cucc.)
  Találkoztunk tehát a CM 040, meg én, a szárnyaim alá vettem, és hajrá. A boltban a chrono 440 FPS-t mutatott a gyári rugóval, tehát ez volt az első dolgom, hogy kicseréljem, de ezen kívül nem nagyon piszkáltam bele. Jó, zsírcsere, meg ilyesmi, ha már szét volt borítva...Kb egy éve van meg, volt egy pár játékon, és csak pozitív élményem volt vele eddig. Használtam HiCap tárakkal, és MidCap tárakkal is, kapott railes előagyat, sőt, még első fogantyút is üvegszálaztam hozzá :) 
  A súlya tetemes ugyan - 3-3,5 kiló lehet - de meg lehet / meg kell szokni. 
  Tökéletesen egyetértek azzal, hogy aki első fegyvert szeretne venni, ne vegyen ilyet, ha csak nem volt bérlős egy pár játékon, mert akksival 60 forint körül volt az ára. Viszont mindenképpen ajánlom azoknak, aki szeretnének egy igen jól kinéző fegyvert, és nem fontos a súly.
  A hibája - de valamit valamiért -, hogy a válltámaszt nem lehet behajtani, ha fent van a scope mount az oldalán, tehát kimondottan csak épületharchoz nem jó. Ilyenkor a red dot az előagyra kerül nálam, vagy nem használom egyáltalán.
  A HopUp állító karja el tud hajlani kissé, de ennyi. 
  Összességében egy nagyon szerethető fegyó ez, rengeteg lehetőséggel, erősített gearbox-szal.
 • Fogl
  Ez elég sokszor át lett már rágva... A CM.040 széria VFC rendszerű és acél a tok héjja! A .048 sorozat dettó.
 • Rocko
  itt valamit nagyon keversz.
  attól hogy valami vfc, lct, stb kompatibilis egyedül a külsőre, a tokozásra vonatkozik. a meghajtórendszer (művésznéven gearbox) és a hopup-cső mindben ugyan az, azaz marui kompatibilis (mint az aegek nagy része).
  tulajdonképpen egyedül a real sword ákák nem marui kompatibilisek gearbox ügyileg.
 • Fogl
  lyen esetekben itt mindig elmondom, hogy nekem a CM.040 család mennyire a szívem csücske. (az előbb is azt linkeltem, árban ugyan ott van mint a emnégyed) Én is egy ilyennel kezdtem és imádtam. Dobozból kivéve alázta az összes ratyi M4 replikát a játékokon. ;) ...
 • Cs. Richárd (egyéb login szükséges)
  040 hibátlan puska ;) egyre kell figyelni a test eloagyat osszetarto stiftet nem kell baszogatni ;)
 • K. Gábor (egyéb login szükséges)
  Ha első utad a szervíz lesz és esetleg ezt - azt kicserélsz benne (hop kamra, gumi, hézagolás és tömítés), mindegyik jól fog szolgálni. Én személy szerint a boyikat kedvelem, VFC rendszer miatt.

 

Tesztek

Videók

Vélemény, hozzászólás?